Menu
To the English website....

COBOT Automation - ‘My Weldingmate’: geautomatiseerd lassen voor bedrijven

De eenvoudige lasrobot ‘My Weldingmate’ maakt geautomatiseerd lassen voor nog meer bedrijven bereikbaar en levert veel efficiëntieverbetering op. Een lasser kan de robot zelf razendsnel instellen, een specialistische programmeur is volledig overbodig. COBOT Automation toont deze lasrobot op de Brabantse Metaaldagen.

Voor veel las- en productiebedrijven is het een steeds groter probleem: er is momenteel meer dan voldoende werk maar het is niet eenvoudig gekwalificeerde lassers te vinden én te behouden. Een lasrobot kan soms uitkomst bieden maar dit vraagt om een stevige investering en is alleen geschikt voor grote series of specifieke werkstukken. COBOT Automation heeft de afgelopen jaren in eigen huis een innovatieve oplossing ontwikkeld als antwoord op dit vraagstuk.

COBOT Automation -  ‘My Weldingmate’: geautomatiseerd lassen voor bedrijvenEenvoudig in te stellen

De gevestigde leveranciers van lasrobots richten zich vooral op nog geavanceerdere technieken zoals scannen, augmented of virtual reality en het verhogen van de lassnelheid van bestaande lasrobots. COBOT Automation heeft zich juist geconcentreerd op het vereenvoudigen van het lassen met een lasrobot. Deze ontwikkeling heeft geresulteerd in de nieuwe ‘My Weldingmate.

Het programmeren en operationeel krijgen van een lasrobot vraagt normaliter veel tijd en kennis. In het ontwikkeltraject heeft COBOT Automation als uitgangspunt genomen dat de lasrobot als rechterhand van een lasser moet kunnen functioneren. Met de My Weldingmate kan een lasser zijn werkstuk in elkaar hechten of volledig opspannen en vervolgens de toorts van de lasrobot langs de gewenste laslijnen bewegen. Deze bewegingen worden opgeslagen en kunnen bij een volgend werkstuk weer eenvoudig worden opgeroepen.


Geschikt voor kleine series

Omdat iedere lasser op de werkvloer op deze manier zelf kan werken met de lasrobot is het mogelijk om repeterende werkstukken samen met de My Weldingmate compleet af te lassen. Zowel kleine series als grote aantallen kunnen hiermee eenvoudig geautomatiseerd gelast worden.


Korte terugverdientijd

Daar waar conventionele lasrobots een stevige investering vergen is het financiële plaatje bij de My Weldingmate snel rond. Door de gunstige prijsstelling is de investering bij een operationele inzet van gemiddeld drie uur per werkdag al in twee jaar terugverdiend.


Complete oplossing

De oplossing van COBOT Automation bevat niet alleen de lasrobot, maar ook een compleet verplaatsbare opstelling met lastafels en opties voor spanelementen en een niet specifiek aan een merk gebonden lasbron. Zowel een enkele als een dubbele uitvoering is mogelijk.

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF