Menu
To the English website....

DESTACO Benelux B.V.

Met meer dan 100 jaar ervaring biedt Destaco een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor precisiebewegingen, plaatsing en besturing waarmee fabrikanten wereldwijd volop kunnen inzetten op productieautomatisering en procesoptimalisatie. Het aanbod omvat toonaangevende merken, zoals Destaco (hand- en pneumatische klemmen en end-effectoren), Camco en Ferguson (indexers), Robohand (grijpers en lineaire eenheden) en tool changers voor de robotindustrie CRL (manipulatoren en transfer connectors).

DESTACODestaco is uitvinder van het kniehefboomprincipe bij het opspannen van producten in de bewerkingstechniek en is nog steeds de ultieme marktleider op het vlak van snelspanners. Deze reputatie zette de producent in 2018 nog kracht bij dankzij de lancering van enkele belangrijke nieuwigheden die wij ook op de Brabantse Metaaldagen presenteren.

Destaco zet in op producten die de klanten helpen bij de automatisering van hun processen. Het assortiment omvat modulaire automatisatieproducten, elektrische servogrijpers, lange-slag-grijpers, servo-indexers en Rite Link-conveyors. In 2018 werd onder meer het aanbod kostenefficiënte OEM-grijpers uitgebreid. Samen met de nieuwe T110 pneumatische lineaire eenheid vervolledigen die de succesvolle grijperreeks G110.

Deze nieuwe producten bieden meer snelheid en betrouwbaarheid in vergelijking met soortgelijke oplossingen die momenteel op de markt zijn voor het geautomatiseerd verplaatsen van onderdelen met hoge snelheid, pick and place-toepassingen en machineapplicaties.

Technische details

De T110 lineaire eenheid biedt 44 modelconfiguraties en slaglengtes van 10 tot 150 mm. Dankzij het cross roller bearing-systeem lopen de processen erg vlot.

Verder kenmerkt de oplossing zich door een hoge betrouwbaarheid en weinig onderhoud. De G110-grijpers omvatten 20 rack and pinion-ontwerpmodellen die OEM’s toelaten om veel meer producten per uur te draaien. Een schild beschermt het interne mechanisme tegen beschadigingen, waardoor de downtime van de machine sterk wordt gereduceerd en een maximale performance wordt bereikt. Ook is het uitgebreide programma van gereedschapwisselsystemen uitgebreid met een 400 volt module die elke robot in staat stelt om een hogere voltage naar het werkstuk te bereiken.

Complexe lasprocessen

Met de TCC-2E presenteerde Destaco een opspanoplossing die complexe lasprocessen in assemblagetoepassingen optimaliseert. Deze nieuwe reeks pneumatische spanners met tolerantie-compensatie biedt meer flexibiliteit bij het lassen en assemblagetoepassingen waarbij het opspannen van platen met verschillende diktes en nauwkeurige toleranties is vereist. Aangezien handmatige aanpassingen aan verschillende plaatdiktes niet langer nodig zijn, vermindert de TCC-2E aanzienlijk de benodigde instellingen en werktijden bij productwijzigingen. Het toestel is compatibel met ons complete assortiment pneumatische en centreerspanners van de 82M-3E serie, waardoor onze klanten hun meest complexe klemtechnologie-applicaties verder kunnen optimaliseren. Een voorbeeld uit de auto-industrie is de handling van voertuigchassis met verschillende materiaaldikten op één productielijn. Waar voorheen twee klemmen nodig waren voor verschillende materiaaldikten, is nu slechts één spanner nodig, wat de opstarttijd verkort en de productiekosten verlaagt.

Brede range aan toepassingen

De TCC-2E-spanners zijn verkrijgbaar in verschillende cilindergroottes. Ze hebben allen een ingekapselde behuizing die het interne mechanisme beschermt. Bovendien zijn ze onderhoudsvrij gedurende drie miljoen cycli. Verschillende cilinderontwerpen met ontgrendelbare terugslagkleppen, vergrendelingsinrichtingen en antirotatie-accessoires maken aanpassing voor een groot aantal verschillende toepassingen mogelijk.

Opspannen in agressieve of hygiënische omgevingen

Een derde bijzondere innovatie zijn de nieuwe modellen van de manuele opspanklemmen die volledig uit rvs bestaan. Deze werden ontwikkeld voor toepassingen in corrosieve, hygiënische en hoge temperatuuromstandigheden. Een groot deel is bovendien uitgerust met afneembare olieresistente vinyl- of PVC-handgrepen. Ze beschikken tevens over montagepatronen volgens de gangbare industriële standaarden, waardoor ze compatibel zijn met andere uitrustingen.

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF