Menu
To the English website....

GROB: een pionier in het produceren van innovatieve en hoogwaardige machines

GROB is een pionier in het produceren van innovatieve en hoogwaardige machines. Vergaande kennis en gebruik van de nieuwste technologieën maken GROB tot een erkend expert in de systeemsector. Om precies aan de eisen van de klanten te voldoen, produceert GROB complete systeemoplossingen voor de auto-industrie en andere industriële sectoren in de vorm van aanpasbare productielijnen van topkwaliteit. Deze lijnen bestaan voornamelijk uit modulaire bewerkingscentra en speciale machines die zijn verbonden met de nieuwste oplossingen voor productieautomatisering. Onze medewerkers en onze klanten staan hierbij altijd centraal.

GROBBij GROB werken 6.600 medewerkers wereldwijd en het bedrijf heeft 16 buitenlandse vestigingen. De vestiging GROB Benelux in Hengelo is opgericht in januari 2018.

Deze keer zal de focus niet zoals gebruikelijk liggen op de GROB-machines, maar op digitaliseringsoplossingen die laten zien hoe GROB-machines aangesloten worden en probleemloos bediend kunnen worden met minder personeel. Digitaliseringsbenaderingen die, wereldwijd en in deze fase, slechts bij weinig bedrijven reeds in de praktijk gebruikt worden.

Het paradepaardje is het GROB4Pilot-bedieningspaneel, dat laat zien hoe GROB-machines digitaal bestuurd en bediend kunnen worden. De digitaliserings- en hardware-oplossingen die op de beurs worden getoond, zijn onder meer GROB4Line, GROB4Analyze Advanced, GROB4Pilot, GROB-Premiumservice en het GROB4Portal.

GROB4Line is een applicatie, zowel (als app) op de smartphone als in de Cloud, die de machinestatus en relevante productiegegevens weergeeft en bij uitval van de machine de gebruiker automatisch per e-mail de relevante gegevens verstrekt (foutmelding, locatie van de machine, uitvaltijd) en daarmee uitvaltijden drastisch vermindert. Verder kan de applicatie worden geconfigureerd met een ‘proactieve kennisgeving’. Met deze app kunnen meldingen, die als waarschuwing verschijnen en op een later tijdstip tot stilstand leiden, per e-mail verzonden worden zelfs tot het tijdstip dat u fysiek bij het apparaat verschijnt. Bovendien kan deze wereldwijd unieke applicatie de machine op afstand over de hele wereld besturen. Via smartphone kunnen fouten beoordeeld worden en kan het gecontroleerde programma worden gestart. Daardoor is bij eenvoudige handelingen aanwezigheid op locatie niet nodig.


GROB

4Analyze Advanced is een toepassing in de Cloud, die de gebruiker alle historische gegevens in een tijdlijngrafiek laat zien. Op deze manier kunnen maatregelen voor onderhoud worden genomen en kan er afstemming plaatsvinden, om zo de productie op dagelijkse basis te optimaliseren. De tool kan meerdere machines in verschillende, selecteerbare aanzichten met elkaar vergelijken en biedt daarnaast ook een rapportfunctie voor de productiemanager. Alle gegevens kunnen worden geëxporteerd en voor verdere evaluatie worden gebruikt.

Het bedieningspaneel GROB4Pilot dat op de beurs wordt getoond, is een multifunctioneel bedieningspaneel dat met de combinatie van een industriële pc en de klassieke bediening een groot aantal functies beheert. Naast de besturing van de machine kan tegelijkertijd een technische tekening, een 3D-model, een CAD-programma, een gebruikershandleiding (PDF) of een simulatiebestand worden geopend, waardoor het onnodig verlaten van de werkplek (bijvoorbeeld vanwege een ontbrekende tekening) kan worden voorkomen. Bovendien kan het verbonden worden met het klantennetwerk of met het internet en dat maakt papierloze productie mogelijk.

GROB-Premiumservice is de nieuwste vorm van teleservice. Met behulp van een tablet kan de klant rechtstreeks verbinding maken met GROB-service en zijn of haar aanvraag indienen via videochat. De applicatie maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie (geautomatiseerde verbreding van de perceptie van de werkelijkheid). De GROB-service medewerker is in staat instructies naar het beeldscherm van de klant te sturen, om deze zo te ondersteunen en te begeleiden.

GROB4Portal is een platform dat toegang biedt tot alle applicaties en instellingen via het internet. Zo zijn gegevens, ongeacht de locatie, overal ter wereld via een web-portal toegankelijk. Machine- en gebruikersbeheer en toegang tot alle applicaties worden hier verenigd.

Onze professionals bij onze stand vertellen u graag meer hierover! Wij staan in hal 7, stand C014. We zien u daar graag!

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF