Menu
To the English website....

KOMDEX - ERP / Calculatie / Urenregistratie / Caddossier

Tijd is geld. Een cliché dat vandaag nog meer geldt dan vroeger, zeker in de metaalbewerking. In industriële productie is snelheid van handelen immers de sleutel geworden tot een rendabel product en een tevreden klant. Om tot een dergelijke efficiënte en flexibele bedrijfsvoering te komen, is er op elk moment en op elke plaats inzicht in en overzicht over alle relevante bedrijfsdata nodig. Komdex timmert al meer dan tien jaar aan deze weg met vooruitstrevende ERP-software. Altijd vanuit de praktijk en in samenspraak met veeleisende metaalbewerkers en machinebouwers.

KOMDEXBedrijfsbrede automatiseringsoplossing

Wanneer mensen en machines op volle toeren draaien en de orders zich opstapelen, dan lijkt de administratie al snel minder belangrijk. Niets is minder waar: een strak geordende projectadministratie zal u net het ontbrekende inzicht in uw bedrijfsvoering opleveren. Met de ERP-software van Komdex hoeft u zich geen zorgen meer te maken over tijdsgebrek en behoudt u altijd en overal het overzicht over uw bedrijfsgegevens. Daarnaast biedt Komdex bijkomende modules zoals Urenregistratie, Financiële software en Documentbeheer. Een te lage prijs zal uw rentabiliteit in het gedrang brengen, terwijl een te hoge prijs afbreuk doet aan uw concurrentiepositie. Of het nu gaat om staalprofielen, plaatwerk, uitbestedingen of koopdelen, met de Komdex Calculatiemodule berekent u de juiste prijs. Ook 3D CAD-bestanden kunnen als basis gebruikt worden voor de calculatie. Met deze bedrijfsbrede automatiseringsoplossing houdt u de touwtjes van uw productie strak in handen, zodat u de handen vrij heeft om daaraan te werken waar u echt goed in bent en waarmee u uiteindelijk uw geld verdient.

Digidossier en Caddossier

Komdex is ook bekend op het gebied van documentbeheer en Shopfloor control. E-mails, foto’s, tekeningen, EN1090-documenten, CE-verklaringen worden allemaal bijgehouden in het Digidossier. Ook de werkvloer is volledig paperless voorzien van alle relevante digitale documenten, zoals tekeningen en CNC-bestanden.

Met de Caddossier PDM-extensie zijn tevens uw engineering (SolidWorks, Inventor, Spaceclaim en ZWCAD) en de werkvoorbereiding voorzien van digitaal documentbeheer. De tekenaars hoeven nooit meer te zoeken naar die ene tekening en ook de werkvoorbereiding en de werkplaats kunnen gewoon bij de bestanden wanneer dat nodig is, zonder extra CAD- of ERP-licentie.

Naast het beheren van documenten is Caddossier uitgebreid met een groot aantal productiviteitstools, zoals het automatiseren van de productiedocumenten (Batch Exports van bijvoorbeeld DXF, PDF etc.), het vastleggen en wijzigen van statussen via een workflow of gehele 3D projecten en/of machines kopiëren en hernoemen waarbij het origineel onaangetast blijft.


Shopfloor control

Hoe efficiënter het documentenbeheer verloopt, hoe minder tijd u hoeft te besteden aan het nodeloos opzoeken van bestanden. Door de integratie met o.a. de urenregistratie- en productiebonnenmodules is er een volledige shopfloor control-oplossing beschikbaar voor het MKB in de metaal- en machinebouw.

Naast het documentbeheer gaat Komdex ook hier net weer dat stapje verder. Het Digidossier werkt naadloos met de productiemodule van Komdex ERP, die bijvoorbeeld uitgebreid kan worden met koppelingen naar alle bestaande CAM-pakketten. Zo kunnen alle machinetijden en het materiaalverbruik automatisch gegenereerd worden, waardoor u de voor- en nacalculatie constant met elkaar verbindt.

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF