Menu
To the English website....

MCB levert al meer dan 75 jaar metaal!

Onze mensgerichte benadering staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment aan staal, RVS, aluminium en non-ferro. Maar bovenal helpen wij onze partners met vooruitgang, productie- en efficiëntieverbetering, innovatie, ambitie en groei. Zo spelen we een steeds belangrijkere rol in het succes van onze klanten.

MCBNieuwe investeringen in onze webportal zorgen voor een toename van het gebruik, zoals bij de eerste ervaringen die met Track & Trace zijn opgedaan. MCB loopt daarmee voorop in de sector, klanten kunnen nu in de webportal zien of hun bestelling onderweg is en zo ja: wat de verwachte aankomsttijd is.

MCB werkt ook met steeds meer klanten samen via EDI, de uitwisseling van informatie rond orders gaat dan vrijwel automatisch. Klanten kunnen via de EDI-koppeling digitaal calculeren, bestellen, inboeken en hun facturen controleren in hun eigen ERP-systeem. Met als doel tijdsbesparing en minder fouten. De fase die volgt op EDI zijn de ‘webservices’, een stap die MCB heeft genomen om klanten al bij het calculeren inzicht te geven in de voorraad en verwachte levertijd van het materiaal. Eigenlijk kijken ze direct mee in het systeem van MCB.

MCB is bij een aantal klanten ook actief met Vendor Managed Inventory. Bij VMI beheert MCB de voorraden in de gehele keten, ook van de klanten. Wij bieden hiermee ‘voldoende beschikbaarheid’ in plaats van een orderproces. Wanneer VMI wordt toegepast, meet MCB de voorraad van de klant en bepaalt wanneer de voorraad moet worden aangevuld op basis van afspraken met de klant over de minimale en maximale voorraadniveaus. MCB bepaalt zelf de tijdstippen van voorraadaanvulling en reduceert hiermee onder meer het aantal transportbewegingen. De voordelen van VMI zijn over het algemeen dat de service toeneemt en de gemiddelde voorraad daalt.

De focus van onze digitalisering is daardoor verder verschoven naar ketenintegratie, zowel vooruit als achteruit. MCB gelooft echter nog steeds in het belang van persoonlijk contact, ondanks - of juist dankzij- de verdergaande digitalisering. Los van de persoonlijke bezoeken van salesmedewerkers aan klanten, wordt regelmatig een grote groep klanten op het hoofdkantoor in Valkenswaard uitgenodigd. Bijvoorbeeld in de vorm van rondleidingen of de periodiek georganiseerde klantdagen.

MCB is gevestigd in Valkenswaard en heeft daarnaast verkoopkantoren in België en Duitsland. Hier zijn dagelijks ruim 600 medewerkers werkzaam.

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF