Menu
To the English website....

Meuleman Engineering

Meuleman Engineering ontwikkelt en bouwt sinds begin jaren negentig krachtcilinders en (volautomatische) ponssystemen. Het hart van deze systemen wordt gevormd door een of meerdere krachtcilinders. De krachtcilinder is een uniek concept en realiseert door middel van luchtdruk een volwaardige ponsmachine-aandrijving tot wel 40 ton. Een breed assortiment aan krachtcilinders is beschikbaar om voor iedere toepassing de meest efficiënte oplossing te kunnen realiseren.

MeulemanZowel de krachtcilinder als de omliggende systemen worden continu doorontwikkeld om voorop te blijven lopen in een industrie die in sneltreinvaart verandert. De eigen engineering afdeling maakt hierbij gebruik van de nieuwste CAD- en CAM-pakketten en bewerkingsmachines. Technologieën als draadvonken, CNC-frezen, procesautomatisering en harden zijn enkele van de expertisegebieden binnen dit bedrijf.

Op het gebied van procesoptimalisatie en -automatisering biedt Meuleman Engineering totaaloplossingen waarmee processen volledig kunnen worden geautomatiseerd. Ontwikkeling van deelsystemen, die naadloos in een bestaand geautomatiseerd proces kunnen worden ingebouwd, komt ook regelmatig voor. Hiervoor wordt meer en meer gebruikgemaakt van de nieuwste automatiseringscomponenten zodat systemen klaar zijn voor de industrie van de toekomst, ofwel industrie 4.0.

Veiligheid van de machines voor zowel de operators als de omgeving staat hoog op de agenda. Dit geldt voor de ontwikkelde systemen, de eigen productie van onderdelen én de assemblage van systemen. Meuleman Engineering werkt continu aan het verbeteren van interne processen om vanaf de offertefase tot installatie en onderhoud te voldoen aan de machinerichtlijn en de onderliggende normen. Ontwikkelingen op het gebied van deze regelgeving worden nauwlettend gevolgd.

Door op al deze vlakken te innoveren kan Meuleman Engineering haar klanten blijven voorzien van oplossingen waarmee processen op een efficiënte en optimale manier kunnen worden ingericht met maximaal rendement. Meuleman Engineering is klaar voor de toekomst! Bent u dat ook?

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF