Menu
To the English website....

QUICK RESPONSE SUPPLY: Tijdwinst door snel én betrouwbaar leveren

Uit ervaring weten wij dat elke situatie anders is. Elke levering is voor ons een project op zich; u bespaart tijd en ervaart gemak. Met vijf vestigingen zijn wij uw regionale groothandel voor staal, roestvast staal (RVS) en aluminium. Wij bezorgen en lossen uw bestellingen dagelijks met eigen transport. Bij spoed binnen één uur met onze StaalExpress. U kunt uw materiaal ook zelf afhalen in Tilburg, Oss, Duiven, Roermond en Asten. Op de Brabantse Metaaldagen sparren wij graag met u over uw uitdagingen om tijd te winnen en tot efficiëntieverbetering te komen!

VAN RAAK STAAL“Hoe verkort u nu uw doorlooptijd?”

Eis: meer maatwerk en nog sneller leveren

De klanten van onze klanten worden steeds veeleisender. Meer maatwerkproductie én nog sneller leveren is de realiteit. Verwacht wordt dat deze ontwikkeling nog veel verder gaat. Een veelgehoorde term in de maakindustrie en zeker ook bij metaalverwerkende bedrijven is QRM, ofwel Quick Response Manufacturing, waarbij alles gericht is op het winnen van tijd. Maar hoe kunt u tijd winnen en uw doorlooptijd verkorten? De eerste winst begint bij uw leveranciers.
 

Toeleveranciers voor kop-staart OEM’s

Steeds meer bedrijven met een eigen product (OEM) opereren als kop-staartbedrijven. Dit houdt in dat zij de verkoop, engineering, assemblage en het in bedrijf stellen zelf uitvoeren. Echter, de productie van onderdelen of casco’s en sub-assemblages wordt aan toeleveranciers uitbesteed. Hier geldt: de keten is zo sterk als de zwakste schakel. Toeleveranciers proberen hier aan de outputkant op in te spelen met hoge bezettingsgraden van machines om zo zeer efficiënt te kunnen produceren. Hoe kan echter de inputkant geborgd worden?
 

‘High-Mix, Low-Volume’ betekent meer kleine, diverse bestellingen bij uw leveranciers

De toenemende behoefte aan maatwerk resulteert voor onze klanten in meer onregelmatigheid en diversiteit in inkooporders, ofwel meer kleine, dagelijkse leveringen. Ofwel ‘High-Mix, Low-Volume’ waarbij snelheid en flexibiliteit zijn verworden tot logische voorwaarden. Machines mogen niet stil staan, ook als er iets niet helemaal volgens planning gaat. De ‘local presence’ van de leverancier biedt dan uitkomst.
 

Dagelijkse leveringen geven gemak en tijdwinst

Een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk: terwijl de buislaseroperator van onze klant gewoon doorwerkt, lost de chauffeur van VAN RAAK STAAL het bestelde staal, rvs en aluminium op de gewenste plaatsen met de loskraan. De operator: “Er zijn periodes dat ik dagelijks leveringen nodig heb. Het levert mij een hoop gemak en tijd op als mijn materiaal elke dag geleverd kan worden. Op deze manier houd ik onze materiaalvoorraad ook klein. Een snelle en flexibele leverancier als VAN RAAK STAAL is hierbij een essentiële schakel”.
 

De schakels in uw keten bepalen uw succes

Indien de toeleverancier aan OEM’s kan vertrouwen op de dagelijkse leveringen van zijn leverancier(s), kan hij de focus houden op het proces om zijn OEM-klanten op het afgesproken tijdstip het gevraagde maatwerk te leveren. Wie succesvol is en wil blijven, beschikt over de kennis, ervaring én het netwerk om de juiste sterke schakels aan elkaar koppelen.
 

Quick Response Supply, hét antwoord op QRM

Het antwoord van VAN RAAK STAAL op QRM heet QRS, ofwel Quick Response Supply. Klanten kunnen indien noodzakelijk binnen 60 minuten voorzien worden van het benodigde materiaal. Bij een echte spoedaanvraag geeft VAN RAAK STAAL als ‘quick response supplier’ op deze manier de eerste tijdwinst aan klanten.

www.vanraakstaal.nl

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF