Menu
To the English website....

Romias Robotics - dé specialist op het gebied van industriële robotisering

Romias Robotics is al jaren dé specialist op het gebied van industriële robotisering. We zijn met name actief in de metaal- en kunststofbewerkende industrie. Daarnaast realiseren we voor de automatisering van interne logistieke processen ook oplossingen in andere marktsegmenten.


Romias Robotics - dé specialist op het gebied van industriële robotiseringOTTO Motors, onderdeel van Clearpath Robotics in Canada, wordt sinds 3 jaar in Europa vertegenwoordigd door Romias Robotics. OTTO Motors ontwerpt en vervaardigt zelfrijdende voertuigen (SDV’s) voor de industrie, met het uiteindelijke doel het productieproces zoveel mogelijk mensonafhankelijk te maken. SDV’s bepalen zelfstandig welke route zij nemen naar een vooraf opgegeven locatie en kunnen op hun route om obstakels heen rijden. De route wordt bepaald op basis van een realtime kaart die de SDV zelf opbouwt en bijhoudt. Hij scant continu zijn omgeving en zal obstakels omzeilen zonder te hoeven stoppen, dit in tegenstelling tot de huidige mobiele systemen die stil blijven staan zodra er een obstakel is gedetecteerd.

Met deze stap wordt ook het logistieke proces in de automatiseringsprojecten binnen de maakindustrie betrokken. In de visie van Romias Robotics is de SDV de schakel in het productieproces die het mogelijk maakt ook de logistiek rondom productiecellen in de industrie te automatiseren. Deze industrie is, mede gedwongen door een tekort aan personeel en stijgende kosten, permanent op zoek naar oplossingen om kosten te besparen, levertijden te verkorten en procesoptimalisatie te realiseren.

Tijdens De Brabantse Metaaldagen laat Romias de mogelijkheid van geautomatiseerd intern transport zien, als belangrijk onderdeel van industrie 4.0 (smart factory). Op de stand zullen verschillende oplossingen voor het logistieke proces worden gepresenteerd, waaronder de OTTO 100 en de OTTO 1500.

Romias Robotics verwacht dat de inzet van SDV’s veel efficiëntieverbetering zal opleveren in de industrie en ziet dit als de volgende stap in automatisering.

OTTO Motors / Romias Robotics: stand B024

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF