Menu
To the English website....

Tuwi: de FX bend Cell, een elektrische kantbank met robot cell

De Euromac buigcel is verkrijgbaar in verschillende werkbreedtes, tonnages en robotisering, geheel aanpasbaar aan de wensen van de klant. De buigcel kan 24/7 volautomatisch produceren maar is ook manueel te gebruiken voor kleine series. De kantbank en robot staan met elkaar in verbinding op een vast frame, hierdoor ontstaat een plug-en-buig-unit. Tuwi toont op De Brabantse Metaaldagen de buigcel voorzien van een elektrisch aangedreven kantbank, de Euromac FX Bend voorzien van Kuka-robot.

Tuwi: de FX bend Cell, een elektrische kantbank met robot cellMonoblock machineframe
Het frame is opgebouwd uit een tweetal gegoten Meehanite-frames (700 N/m2 treksterkte) die onderling verbonden zijn. Dit garandeert een maximale stijfheid, hetgeen een betrouwbaarheid en nauwkeurige productie van uw onderdelen waarborgt. Dankzij het ergonomische ontwerp van het frame werkt de operator altijd in de meest comfortabele positie, de machine kan over de volle werkbreedte benut worden en de gebruikte gereedschappen kunnen eenvoudig via de zijkant van de machine gewisseld worden.

Direct aangedreven motor om de ram naar onderen te trekken
Maximale efficiency en betrouwbaarheid (geen onnodige verbindingen en bewegende onderdelen), maximale acceleratie (weinig traagheid), kracht en precisie (geen doorbuigingen van de kogelomloopspindel als de kracht opgevoerd wordt). Dankzij de direct aangedreven motor, de kogelomloopspindel met het treksysteem, bereikt de FX –Bend snel zijn topsnelheden van 200 mm/s en kan hij snel vertragen tot de werksnelheid in een korte afstand (2 mm).

FX Bend Cell

6-assige achteraanslag X1, X2, R1, R2, Z1, Z2
Volledig automatische en onafhankelijke verplaatsing van de verschillende assen. Carbon fiber reduceert het gewicht van de aanslagvingers waardoor de maximale snelheid 1000 m/sec bedraagt. Korte en snelle bewegingen van de achteraanslag. Maximale productiviteit in een oogopslag! 

Produceren zonder teach-in
Met de speciaal ontwikkelde software is het mogelijk producten te buigen zonder teach-in van de robot. Dankzij het uitgekiende ontwerp van deze cell kunnen middels macro’s de vaste referentieposities van de robot worden ingegeven en daardoor kan de teach-in-modus worden overgeslagen. Hierdoor ontstaat een drastische reductie van de productietijden en wordt veel efficiëntieverbetering bereikt.

Kantbank eenvoudig zonder robot te gebruiken
Unieke feature van deze Euromac FX buigcell is dat deze ook als standalone kantbank te gebruiken is. De robot kan razendsnel in een parkeerstand worden gezet en zo ontstaat de mogelijkheid om enkel en alleen de kantbank te gebruiken voor kleine series tussendoor.

Naar het Exposantenieuws Overzicht....
Register Now!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF